Warta

Apa sing nyebabake kekurangan Oâ ‚‚ lan kepiye sampeyan nglindhungi rantai pasokan sampeyan?

2021-04-21

Kanthi CO2 digunakake kanthi akeh ing industri panganan lan omben-omben bisa uga ana bisnis sampeyan rumangsa, lan bisa uga isih ngalami, efek saka kekurangan CO2 ing Eropa.

 

Kekurangan CO2 pisanan ditemokake ing pertengahan Juni nalika publikasi perdagangan Dunia gas sing nggambarake minangka "kahanan pasokan sing paling ala sing nyebabake bisnis karbon dioksida Eropa (CO2) ing pirang-pirang dekade".

Kekirangan kasebut minangka asil saka badai produksi sing nyuda banget nalika permintaan sing gedhe banget. CO2 diprodhuksi umume kanggo produk bi-produksi amonia, digunakake kanggo pupuk. Kurang luwih akeh pupuk ing musim panas katimbang ing musim salju, mula pabrik produksi cenderung gawe jadwal pangopènan ing wulan panas. Saindhenging wulan Juni lan 8 Juli tanduran mandheg produksi. Kanthi akeh tanduran sing mandheg produksi meh padha, bisa uga ana pengaruh marang rantai pasokan, nanging kahanan kasebut ngalami salju amarga mandheg produksi kedadeyan ing wektu sing padha karo Piala Dunia, lan nalika Inggris lagi suwe ing suhu sing ora biasa suwe banget.


Apa hubungane Piala Dunia lan cuaca panas karo CO2?

 

CO2 digunakake kanthi akeh ing industri panganan lan omben-omben, ing kemasan panganan kanggo nyegah oksidasi kanggo nambah umur produk kayata daging, woh-wohan lan sayuran, lan produksi omben-omben kayata bir, anggur lan omben-omben sing enak, kanggo nambah fizz , kanggo ngatasi botol tekanan utawa tong sadurunge diisi, lan kanggo push produk nganti garis pembotolan. Malah digunakake kanggo nggumunake kewan sadurunge disembelih kanggo rantai pasokan panganan.

 

Sajrone Piala Dunia, adol bir, anggur lan omben-omben seger saya rame. Dadi, mandheg produksi CO2 ing Eropa nalika rantai pasokan ngalami panjaluk sing gedhe banget. Minangka asil saka kekurangan CO2, produksi Coca Cola lan bir Heineken Amstell lan John Smith Extra Gamelan diganggu nalika perusahaan-perusahaan kasebut ngasilake pasokan CO2 sekunder, Booker, "pemasok restoran lan bar" nganti 10 kasus bir lan operator pub paling gedhe ing Britain Ei Group ora winates utawa ora nyuplai bir tartamtu.


Piala Dunia dudu siji-sijine faktor sing nambah permintaan ing industri alkohol. Minangka asil cuaca sing anget banget ing Inggris, Inggris ing saindenging negara ngupayakake kebon bir kanggo nikmati sinar matahari, uga nyedhiyakake alkohol kayata bir lan anggur kanggo nikmati barbeque ing kebon.

 

Cuaca barbeque sing sampurna uga nyebabake tambah akeh permintaan daging lan unggas, saliyane industri alkohol ngalami permintaan nalika kekurangan, industri daging uga nambah tekanan ing rantai pasokan sing wis rapuh. Nganti meksa iku kakehan.

 

Ora butuh wektu suwe pasokan gagal nyukupi permintaan, lan dudu perusahaan-perusahaan ing industri minuman kayata Coca Cola lan Heineken sing ngrasakake efek kasebut. Warburton's Bakers kepeksa sementara nutup loro situs produksi crumpet amarga ora ana produksi CO2 sing dihentikan kabeh. Toko roti nggunakake karbon dioksida ing proses kemasan kanggo nyegah jamur lan jangka panjang crumpet 1,5 juta sing diwenehake saben minggu menyang Konsumen Inggris. Abattoir paling gedhe ing Skotlandia uga dipeksa mungkasi operasi amarga kekurangan CO2 ora bisa nggegirisi kewan sadurunge disembelih.

Nanging, kasunyatane akeh proses sing digunakake CO2 ing industri ora kudu ngandelake mung ing gas. Akeh aplikasi, kayata kemasan atmosfer sing dimodifikasi (kanggo nyegah jamur lan memperpanjang umur rak) meksa nindakake perkara liwat garis pembotolan lan botol lan penekan tekanan, mung butuh gas inert, lan karbon dioksida ora mung ana siji-sijine.

 

Nitrogen bisa digunakake kanggo kabeh aplikasi kasebut lan liya-liyane, amarga bisa digawe liwat agenerator gas nitrogenlan mrodhuksi miturut permintaan, bisnis sing nggunakake ora kudu ora ana gandhengane karo gangguan rantai pasokan. Amarga nitrogen bisa digawe, iki uga dadi solusi sing luwih ekonomis kanggo bisnis sing bisa mbayar sadurungegenerator gas nitrogen(sing bisa mbayar dhewe udakara 6 wulan) tinimbang terus tuku CO2 lan ngetrapake tuku menyang biaya produksi tahunan saben taun lagi dagang. Cekake, nitrogen ora mung alternatif sing bisa digunakake kanggo CO2 kanggo macem-macem aplikasi, nanging uga alternatif sing luwih apik, saengga pangguna bisa nyuda biaya lan nambah ketahanan usahane saka faktor eksternal kayata gangguan rantai pasokan.


Sanajan sawetara tanduran amonia sing mandheg produksi saiki diterusake lan ngasilake CO2 menyang rantai pasokan, pengaruh kekurangan CO2 isih bisa dirasakake sajrone sawetara minggu, utamane dening bisnis cilik sing bakal dadi mburi antrian nalika supplier menehi prioritas kanggo pelanggan sing paling gedhe. Uga, sanajan kekurangan CO2 iki minangka akibat saka badai sampurnaâ € sing nglibatake produksi mandheg nalika permintaan saya akeh, ora bisa dijamin manawa rantai pasokan CO2 ora bakal goyah ing mbesuk.

 

Analis Adam Collins saka analis Kota Liberum nggawe poin penting, nyoroti manawa pasokan CO2 kanggo industri panganan lan minuman gumantung karo ekonomi industri liyane amonia Eropa. Karbon dioksida minangka produk sampingan ing produksi amonia lan mulane, iku gampang nandhang gangguan ing pasar amonia.

 

Kanggo supaya ora kepenak ing pasar sing ora ana gandhengane lan rentan karo owah-owahan rong ranté pasokan, disaranake supaya perusahaan ngalih saka nggunakake karbon dioksida dadigenerator gas nitrogen,ing endi wae prosese ngidini.