Warta

Nggunakake silinder gas bisa dadi kesalahan fatal

2021-03-19

Silinder gas akeh digunakake dening pabrik ing saindenging jagad, nyediakake gas sing dibutuhake kanggo macem-macem aplikasi industri. Sanajan masalah sing umume diadhepi pabrik karo silinder yaiku ora nyenengake admin order sing bola-bali, ganti ganti silinder, ngawasi lan pelatihan keamanan staf, ana sawetara pabrik sing ora disengaja nalika kedadeyan tragedi.

 

Sedih, warta bledosan silinder gas ora umum, amarga telusuran Google cepet bakal kabukten. Ing sawetara kasus, bledosan kasebut mbebayani banget, uga kedadeyan ing pabrik ing Jia Bagga ing Pakistan, yen bledosan silinder nyebabake wong loro sing tiwas.

 

Pabrik nggunakake gas sing bisa digawe, kayata nitrogen lan hidrogen, bisa ngilangi risikosilinder gaskabeh nggunakake generator gas minangka metode pasokan gas.

 

Silinder ngemot akeh gas ing tekanan dhuwur lan mulane bisa uga ana masalah kesehatan lan keamanan. Kacilakan bisa ngeculake volume akeh gas kanthi cepet. Yen gas sing diluncurake nitrogen, bisa uga ana asfikxiasi sapa wae sing ora ana kabeneran sing ana ing sacedhake lan yen gas hidrogen, bisa uga ana bledosan.Generator gas, sing ngasilake gas miturut panjaluk tinimbang nyimpen volume akeh kaya tabung silinder, minangka solusi pasokan gas sing luwih aman, lan yen ana kemungkinan bocor, umume luwih mbebayani.