Warta

Cara nggawe banyu keran dadi anggur

2021-03-19


Apa sampeyan kepingin weruh apa sampeyan bisa nggawe banyu keran dadi anggur?

Saiki sampeyan bisa, miturut perusahaan sing berbasis ing San Francisco Ava Winery, sing ngrancang nawakake anggur desainer mung adhedhasar banyu lan ora dibutuhake anggur.

 

Artikel anyar ing Chromatography Dina nerangake babagan sawetara mantan kanca sakelas, kanthi latar belakang ilmu bioteknologi lan ilmu pengetahuan, ngunjungi pabrik anggur ing Napa Valley, California, lan ditampilake botol sing larang ing taun 1973 Chateau Montelena Chardonnay - misuwur amarga dadi sing pertama Anggur California bakal diadili luwih apik tinimbang Chardonnay Prancis. Sadar yen dheweke ora bisa nanggung sebotol anggur kaya ngono, nuwuhake ide kanggo nantang cara nggawe anggur sing konvensional. Anggur ateges kalebu akeh senyawa, dadi kepiye, tinimbang milih lan ngremukake anggur, senyawa penting bisa ditiru ing laboratorium?

 

Sawise sawetara upaya nambah roso sing dibutuhake ing etanol, metode kasebut nggunakake metode analitik kromatografi gas & spektrometri massa, kanggo ngerteni apa molekul sing nggawe anggur lan pungkasane apa pengaruh kasebut. Sawise bahan utama diidentifikasi, ditambah karo etanol kanggo nggawe komposisi anggur khas udakara 13% etanol & 85% molekul banyu, rasa, tekstur lan warna. Sampeyan bisa uga kepengin ngerti kepiye rasane? Majalah New Scientist duwe sawetara sommelier kanggo nyoba salah sawijining anggur sing diprodhuksi sintetis saka Ava Winery lan sampeyan bisa ngerti apa sing dipikirake ing kene.

Sabanjure ing agenda Ava Winery yaiku ngasilake sampanye sing direkayasa, salinan Dom Perignon taun 1992. Apa anggur & sampanye sing direkayasa kanthi sintetis bakal dadi arus utama ing mbesuk? Tonton papan iki!


Kromatografi gas lan spektrometri massa kalebu metode analisis utama sing digunakake kanggo nemtokake komposisi anggur. Kanthi aplikasi sing wiyar kanggo riset lingkungan, forensik, tes medis & farmasi, pasokan gas sing dipercaya lan konsisten penting. ZRZD Ilmiahgenerator gasnawakake solusi sing kuat lan gampang, nyedhiyakake nitrogen sing dikarepake, gas hidrogen lan nol kanggo macem-macem aplikasi adhedhasar laboratorium.

 

ZRZD Industrial uga wis dikembangake agenerator nitrogenkanggo nggawe anggur lan aplikasi manufaktur & pangolahan liyane. i-Flow minangka sistem generasi nitrogen sing bisa dipercaya sing bisa ngasilake aliran nitrogen, bahan panganan murni sing murni & minangka solusi pasokan nitrogen sing ideal kanggo macem-macem proses sing digunakake kanggo nggawe anggur, kalebu kemul nitrogen, pembotolan, pembilasan gas, sparging & transfer tekanan .