Warta

Apa Pengaruh Botol Lawas?

2021-03-19

Tanggal 8 Februari bakal dadi Dina Skotlandia Internasional nomer loro lan kita wis nemoni Efek Botol Lawas.

Efek Botol Lawas yaiku owah-owahan rasa wiski ing wektu suwene. Iki uga sejatine tumrap anggur lan panyebab utama dianggep oksidasi, utawa tegese reaksi cairan karo oksigen. Ing anggur lan wiski, oksigen alon-alon diluncurake liwat gabus liwat wektu. Kanggo anggur, iki sejatine bisa dikepengini amarga cenderung ngganti anggur saka rasa buah dadi rasa sing luwih enak, nanging mung oksigen sing diturunake kanthi suwe. Kanggo anggur sing dikarepake rasa woh, botol bakal nyegel tinimbang nggunakake gabus kanggo mesthekake yen rasa ora ilang.

 

Nanging, akeh banget oksigen sing bakal ngrusak wiski lan anggur, mula kenapa kalorone ora bisa digunakake ing biasane. Ing botol anggur, nitrogen digunakake kanggo nggeser oksigen kanggo mungkasi ngrusak produk. Nitrogen minangka gas inert dadi ora reaksi lan ngganti rasa anggur. Kanggo tujuan kasebut, nitrogen bisa uga diwenehake dening agenerator gas nitrogenutawa saka silinder nitrogen.


Tanggal 8 Februari bakal dadi Dina Skotlandia Internasional nomer loro lan kita wis nemoni Efek Botol Lawas.

Efek Botol Lawas yaiku owah-owahan rasa wiski ing wektu suwene. Iki uga sejatine tumrap anggur lan panyebab utama dianggep oksidasi, utawa tegese reaksi cairan karo oksigen. Ing anggur lan wiski, oksigen alon-alon diluncurake liwat gabus liwat wektu. Kanggo anggur, iki sejatine bisa dikepengini amarga cenderung ngganti anggur saka rasa buah dadi rasa sing luwih enak, nanging mung oksigen sing diturunake kanthi suwe. Kanggo anggur sing dikarepake rasa woh, botol bakal nyegel tinimbang nggunakake gabus kanggo mesthekake yen rasa ora ilang.

Nanging, akeh banget oksigen sing bakal ngrusak wiski lan anggur, mula kenapa kalorone ora bisa digunakake ing biasane. Ing botol anggur, nitrogen digunakake kanggo nggeser oksigen kanggo mungkasi ngrusak produk. Nitrogen minangka gas inert dadi ora reaksi lan ngganti rasa anggur. Kanggo tujuan kasebut, nitrogen bisa uga diwenehake dening agenerator gas nitrogenutawa saka silinder nitrogen.