Warta

Kepiye cara nitrogen digunakake ing proses las?

2021-03-19

Nitrogencocog banget minangka gas pelindung, utamane amarga energi kohesi sing dhuwur. Mung ing suhu dhuwur lan tekanan (> 500C,> 100bar) utawa kanthi energi tambahan, reaksi kimia bisa kedadeyan. Saiki, cara efektif kanggo ngasilake nitrogen wis dikuasai.Nitrogening udhara udakara udakara 78%, minangka gas perlindungan ekonomi sing ora bisa entek, ora entek, lan apik banget. Mesin nitrogen lapangan, peralatan nitrogen lapangan, nyebabake perusahaan nggunakakenitrogendadi trep banget, biayane uga murah!


Generator Nitrogen Gas wis digunakake ing soldering reflow sadurunge gas inert digunakake ing soldering gelombang. Iki sebabe amarga nitrogen wis suwe digunakake ing industri IC hibrida kanggo soldering mixer keramik ing permukaan. Nalika perusahaan liyane weruh mupangate pabrikan IC, dheweke nggunakake prinsip iki menyang solder PCB. Ing welding iki, nitrogen uga ngganti oksigen ing sistem.Generator Nitrogen Gasbisa dilebokake ing saben zona, ora mung ing zona bali, nanging uga ing proses pendinginan. Umume sistem reflek saiki wis siyapGenerator Nitrogen Gas; Sawetara sistem bisa nganyari kanthi gampang kanggo nggunakake injeksi gas.

PanganggoneGenerator Nitrogen Gasing las reflow duwe kaluwihan kaya ing ngisor iki:

· Basah cepet terminal lan bantalan

· Sethitik variasi ing las

· Peningkatan tampilan residu flux lan permukaan gabungan solder

· Pendinginan kanthi cepet tanpa oksidasi tembaga

Nitrogen minangka gas protèktif, peran utama ing proses las yaiku mbusak oksigen, nambah daya tahan, nyegah basaoksidasi. Las sing bisa dipercaya, saliyane pilihan solder sing bener, umume uga butuh kerja sama fluks, fluks utamane kanggo ngilangi oksida bagean las komponen SMA sadurunge ngelas lan nyegah oksidasi ulang bagian las, lan bentuk kahanan solder sing apik kanggo solder, tingkatake solder. Eksperimen kasebut mbuktekake manawa nambah asam formic kanthi proteksi nitrogen bisa nindakake peran ing ndhuwur. Awak mesin utamane minangka slot pemrosesan las jinis trowongan, lan tutup ndhuwur kasusun saka pirang-pirang gelas sing bisa dibukak kanggo mesthekake yen oksigen ora bisa mlebu ing slot pamrosesan. Nalika nitrogen mili menyang las, kanthi otomatis bakal nyopir hawa metu saka area las kanthi nggunakake macem-macem gravitasi gas lan udhara sing beda-beda. Sajrone proses welding, PCB bakal terus nggawa oksigen menyang area welding. Mula, nitrogen kudu terus disuntikake ing area las kanggo ngeculake oksigen menyang outlet. Teknologi asam nitrat plus formik umume digunakake ing tungku las tungku tungku las kanthi gaya penguatan inframerah lan campuran konveksi. Saluran masuk lan outlet umume dirancang minangka jinis mbukak, lan ana pirang-pirang tirai lawang ing njero ruangan, sing nduweni sifat panyegelan sing apik lan bisa nggawe komponen pendinginan, pangatusan, lan pengelasan sing digawe panas sadurunge kabeh dirampungake ing trowongan. Ing swasana campuran iki, tempel solder sing digunakake ora prelu ngemot aktivator, lan ora ana residu ing PCB sawise solder. Kurangi oksidasi, nyuda pembentukan bal welding, ora ana jembatan, migunani banget kanggo welding piranti jarak tliti. Simpen peralatan reresik, lindhungi lingkungan bumi. Biaya tambahan amarga nitrogen bisa gampang pulih saka tabungan biaya amarga pengurangan cacat lan penghematan tenaga kerja dibutuhake.



Soldering las lan las reflow ing proteksi nitrogen bakal dadi arus utama teknologi perakitan permukaan. Kombinasi mesin solder gelombang nitrogen siklik lan teknologi asam formik, lan kombinasi pasta solder kegiatan lan asam formic mesin las reflek nitrogen siklik bisa ngilangi lan ngresiki proses kasebut. Saiki, nalika ngembangake teknologi las SMT kanthi cepet, masalah utama yaiku carane entuk permukaan murni bahan dasar lan entuk sambungan sing dipercaya kanthi ngilangi oksida. Biasane, flux digunakake kanggo nyopot oksida lan lembab ing permukaan solder kanggo nyuda ketegangan permukaan lan nyegah basaoksidasi. Nanging ing wektu sing padha, fluks bakal ninggalake residu sawise welding, sing bakal nyebabake efek samping komponen PCB. Mula, papan sirkuit kudu diresiki kanthi tliti, lan ukuran cilik SMD, ora jurang las dadi luwih cilik lan cilik, reresik kanthi tliti mokal, sing luwih penting yaiku perlindungan lingkungan. CFC duwe kerusakan lapisan ozon ing atmosfer, amarga agen pembersih utama CFC kudu dilarang. Cara efektif kanggo ngatasi masalah ing ndhuwur yaiku nggunakake teknologi tanpa reresik ing bidang perakitan elektronik. Tambahan jumlah HCOOH sing cilik lan jumlah dadiGenerator Nitrogen Gas wis ditampilake minangka teknik pembersihan sing efektif tanpa ngresiki sawise las, tanpa efek samping utawa keprigelan residu.